2009 års näringslivsgala har gått av stapeln, och vi vill rikta ett stort tack till alla som gjorde galan till en succé! Finansiärer och gäster, alla har varit lika viktiga, och vi hoppas att vi ses nästa år igen!

 

Årets handlare 2008

Presenterades av Svensk Handel

Asko & Mirva Rahko, Möbelhuset

Möbelhuset har målmedvetet utvecklat sin rörelse inte bara lokalt, utan expanderat verksamheten till ett flertal orter i Norrbotten. Asko och Mirva Rahko är goda föredömen för handeln, där service och nöjda kunder är ett ledord.

 

Övriga nominerade:
Inger Nordvall, Pennstället
Jan Wennström, Intersport

 

 

Årets turistföretagare 2008

Presenterades av Visit Gellivare Lapland

Elisabeth Landby, Sole Adventure & Event

Elisabeth har genom engagemang, nytänkande och flexibilitet berikat Gällivare med ett ökat utbud av aktiviteter och events. Hon är ett föredöme för unga företagare med sin stora idérikedom och fenomenala servicekänsla. Hon är en företagare med en stark profil och ett brinnande engagemang för sitt företag och Gällivare

 

Övriga nominerade:
Ingela Emmoth, Dundret
Michael von Diessen, North Trail

 

 

Årets tillväxtföretagare 2008

Presenterades av Expandum

Kenneth Larsson, Mattias Nilsson,
Stefan Johansson, GISAB

Genom målmedvetet arbete, lyhördhet för marknadens behov samt en förmåga att skapa och genomdriva nya verksamheter har Gällivare Industriservice AB, Kenneth Larsson, Mattias Nilsson och Stefan Johansson nästan fyrdubblat sin omsättning de senaste tre åren. Företaget har idag 27 anställda och har, trots den rådande lågkonjunkturen, fortfarande en hög efterfrågan på sina tjänster inte minst i Norge!

Övriga nominerade:
Ralf Eriksson, Maskintjänst
Eva Wänelöf, MD:s Grill

 

 

Årets nya företagare 2008

Presenterades av Boliden

Nittaya Olsson Ranta, Nittaya Thai Catering

Hon har tagit sin matkultur till vårt samhälle och bjudit mången Gällivarebo på en smakupplevelse. Från att ha börjat med företaget i mindre skala, har hon framgångsrikt arbetat upp en restaurang, som under året mer än fördubblat försäljningen. En stark affärskvinna som satt krydda på Gällivares näringsliv.

Övriga nominerade:
Jörgen Johansson, Roger Johansson, Gällivare Bilteknik
Markus Olausson, Mikael Lindgren, TotalTech, Nordisk Transport Teknik AB
Fredrik Aspemo, Robert Hansson, MEKAB

 

 

Årets kvinnliga företagare 2008

Presenterades av LKAB

Berit Johansson, Tygklippet

Berit Johansson har på ett framgångsrikt sätt kombinerat såväl yrkesskicklighet som entreprenörskap i sin verksamhet. En tydlig affärsmässighet och hög servicenivå har utvecklat och ökat företagets marknadsandelar trots stark konkurrens. Hon är en yrkeskunnig, noggrann och kompetent person, ett faktum som gör henne till en fullvärdig vinnare av årets pris.
Övriga nominerade:
Ingela Steen, Gällivare Kiropraktorklinik
Elisabeth Landby, Sole Adventure & Event

 

 

Årets företagare 2008

Presenterades av Företagarna Gällivare

Alf Isaksson, Gällivare Rör

Alf Isaksson har byggt sin verksamhet från starten i garaget till att ha lyft och synliggjort hela sin ursprungsbransch. Idag mixas både handel och entreprenad, vilket har lett till en stabil ekonomisk utveckling. En värdig vinnare!

 

Övriga nominerade:
Curt-Lennart Eriksson, Eriksson Center
Anders Apelqvist, Colorama

 

 

Årets gällivareambassadör 2008

Presenterades av Gällivare kommun

Marcus Hellner, Johanna Mattson, Sofia Mattson,
Hanna Johansson, Lisa Mattsson

Utmärkelsen årets ambassadör 2009 går inte till en, två eller tre utan fem fantastiska personer. Med sina individuella prestationer på båda nationella och internationella arenor har denna kvartett ytterligare höjt idrottens status tillika brutit ny mark. Bedrifter som fått genklang från hela världen och personligheter som är lysande föredömen för att bära titeln Gällivare ambassadörer.

 

 

 

Mingelbilder…