Tillsammans med drygt 200 medlemsföretag arbetar Företagsbolaget för utveckling och tillväxt i Gällivares näringsliv. Vi vill att Gällivare ska vara en plats människor vill besöka och flytta till. En plats där människor vill leva, arbeta och driva företag.
Under hösten har vi tagit fram en ny strategi som ska föra oss närmare Företagsbolagets vision för Gällivare. Nästa steg är att anställa en utvecklingsstrateg med höjd och skärpa.

Om tjänsten
Uppdraget för dig som utvecklingsstrateg är att ta Företagsbolagets näringslivsarbete till nästa nivå. Du kommer att arbeta främst strategiskt men även operativt i syfte att hjälpa Gällivares företag att göra mer och bättre affärer, inte minst små och medelstora företag inom industrin. Parallellt med att du driver utvecklingsuppdrag på uppdrag från näringslivet kommer du även arbeta med kvalitets-, och förbättringsarbete inom vår verksamhet samt vara VDs högra hand.

Vem är du?
Vi söker dig som har många års erfarenhet av liknande uppdrag och god kännedom om särskilt industriföretagens förutsättningar, möjligheter och utmaningar. Det är en stor fördel om du har ett etablerat kontaktnät och förtroendekapital i Gällivares näringsliv.
För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du, förutom självklarheter som kompetens inom ekonomi, IT, ledarskap och företagande, behöver ha näsa för affärer och fingertoppskänsla för vad som ligger i luften. Ett viktigt uppdrag för dig blir att fånga upp influenser från omvärlden och omvandla dem till affärsmöjligheter för vårt näringsliv – det innebär att du både ska vara innovatör, möjliggörare och verkställare. Till detta krävs ett driv utöver det vanliga.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utmanande arbete i en kreativ och modern miljö. Tempot är högt och vi har ofta fler idéer än dygnet har timmar. Du har goda möjligheter att påverka innehåll och utformning av din tjänst och vi vågar lova att du inte kommer att ha en enda långtråkig dag på jobbet.

Tjänsten är på heltid och tillträds enligt överenskommelse.
Varmt välkommen med din ansökan senast sista mars till camilla.widing@foretagsbolaget.se.
Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

Mer information får du av Camilla Widing, VD Företagsbolaget.
Telefon 070-5573250.